Escape Room: ArmMoedig

Wij, bij Rap Op Stap staan nooit stil. Altijd op zoek naar manieren om onze dienstverlening optimaal te maken. Altijd benieuwd naar nieuwe handvaten hoe we nog meer klaar kunnen staan voor onze deelnemers die we zo goed mogelijk willen bijstaan tijdens onze zitdagen, telefoongesprekken en mailconversaties.

Laat dit nu net iets zijn dat ook het motto is van Avansa Limburg. Omdat je nooit stopt met leren en op zoek bent naar verbinding in al zijn vormen. Combineer dit met een spannende groepsactiviteit,  overgiet het geheel dan nog met een sausje van waar wij dagelijks me geconfronteerd worden, nl armoede et voilà … je hebt de Avansa Escaperoom ArmMoedig.

Natuurlijk moeten wij dit als vrijetijdsmedewerkers ook aan den lijven ondervinden en trekken we met z’n allen richting Avansa om te kijken of wij binnen de tijd kunnen ontsnappen aan het onafscheidbare duo “armoede en uitsluiting”, die samen horen zoals een peper- en zoutstel. Ontsnappen hieruit is moeilijk … heel moeilijk. Deze escaperoom bewijst dit door het oplossen van puzzels en het overwinnen van obstakels.

De escaperoom werd uitgewerkt door mensen die ervaring hebben met kansarmoede. Op deze manier willen ze aan de kaak stellen waar zovelen van ons dagelijks tegenaan lopen als ze in een financieel kwetsbare positie verkeren. Obstakels waar anderen helemaal niet bij stil staan of zelfs niet hoeven te denken. Tot je je dus begeeft in deze escaperoom.

Ineens gaat er een andere wereld voor je open. Hoe overleef jij? Ga je in de toekomst mensen en jongeren in armoede net dat extra duwtje in de rug geven? Zou je graag willen helpen, maar stel je je de vraag: “wat kan ik hieraan doen?” dan moet je deze escaperoom zeker eens uitproberen.

Na de exit is er immers een nabespreking waarin alle facetten nog eens extra worden belicht. Op deze manier kun jij samen met je vereniging weer aan de slag om drempels te gaan verlagen voor deze doelgroep. Achteraf kan er zelfs overgegaan worden tot individuele sessies om bepaalde pijnpunten bloot te leggen. Kijken wat jullie als vereniging al goed doen en waar nog mogelijkheid is tot verbetering. Zeg nu zelf …. Een kans om niet te laten liggen.

In ieder geval hebben wij deze escaperoom in al ons enthousiasme tot een goed einde gebracht en ja team 1 heeft het onderspit moeten delven ten opzichte van team 2, maar ja, je kunt nu eenmaal niet altijd winnen! Alhoewel, laat ons dat even nuanceren … deze escaperoom mogen spelen, elke dag mogen omgaan met dankbare mensen is een winst op zichzelf!

Ik heb maar één gouden raad … GEWOON DOEN!