Buitenspeeldag 2023

19 april 2023 ging de jaarlijkse buitenspeeldag weer door in gans Vlaanderen en Brussel. De buitenspeeldag werd in het leven geroepen omdat kinderen veel te veel tijd doorbrengen achter één of ander scherm. Behalve deze woensdagnamiddag, alle schermen gaan op zwart, de kinderkanalen op TV hebben geen uitzending en de kids worden uitgedaagd om naar buiten te trekken en deel te nemen aan tal van buiten-activiteiten die door de gemeente worden georganiseerd.

Natuurlijk zijn wij, van Rap Op Stap, er dan ook als de kippen bij om onze diensten aan te bieden, want buiten spelen, vrije tijd, het gaat toch wel een beetje hand in hand. Niet alleen op deze dag, maar alle dagen van het jaar willen we onze deelnemers zinvolle vrije tijd laten beleven, ook al heb je maar een kleine portemonnee.

Na een regenachtige periode waren de weergoden ons goed gezind en konden we ter plaatse genieten van een stralend lentezonnetje en vele blije kindergezichtjes. Een ideaal tijdverdrijf ter afwisseling voor de vele vermoeide kinderoogjes die zich dagelijks blindstaren op het scherm.