Over Rap Op Stap

banner rap op stap_page-0001

Rap op Stap verwelkomt mensen met een klein budget.

We helpen je bij het uitzoeken van een uitstap of vakantie. Bovendien bieden we je een divers aanbod aan groepsvakanties. We laten jou deelnemen aan culturele activiteiten of evenementen. En bekijken of wij een tussenkomst kunnen bieden in lidgelden van sport- en culturele verenigingen.

Ook geven wij jou praktische tips en bekijken we samen hoe je de kosten kan betalen. 

Kortom, met al je vragen over vrije tijd kun je terecht bij Rap Op Stap.

Voor ons is het immers belangrijk dat je een leuke tijd beleeft. Iedereen heeft immers recht op vrije tijd!

Wat betekent een klein budget:
  • Mensen met een verhoogde tegemoetkoming
  • Mensen met een leefloon
  • Werknemers van een maatwerkbedrijf
  • Mensen in budgetbegeleiding, budgetbeheer of schuldbemiddeling

Hoe Rap Op Stap ontstond

In oktober 2000 werd letterlijk het zaadje geplant in De Wroeter om met een aantal mensen, werkend in het maatwerkbedrijf op vakantie te trekken. 
Na een tweetal jaren een succesverhaal te hebben geschreven werd de organisatie te groot om vervolgens een nieuwe vzw in beeld te brengen. Dit werd Horizont vzw

Horizont vzw verliet in november 2002 het vertrouwde nest en werkte zo een aantal jaren verder. Steeds meer en meer mensen vroegen betaalbare vrije tijd, ook tijdens willekeurige dagen van het jaar.

Februari 2008. Rap Op Stap wordt geboren uit de schoot van Horizont vzw. We werken samen met Iedereen Verdient Vakantie om onze deelnemers, behalve onze themavakanties, ook vakanties in eigen land aan te bieden.

De vraag naar andere activiteiten resulteert in een uitgebreid aanbod aan daguitstappen die ieder gezin of alleenstaande individueel kan ondernemen op elk moment van het jaar.

Rap Op Stap kent een ongekend succes en ver over onze provinciegrenzen kwamen de vragen binnen. Sindsdien zijn er in  Vlaanderen tientallen Rap Op Stap kantoren te bezoeken.

Rap op Stap Horizont Limburg telt 13 kantoren waar je bij onze vrijetijdsmedewerkers terecht kan met al je vragen omtrent vrije tijd. Via onderstaande link kom je te weten waar.

walk, stroll, sun-839525.jpg